Menu
RSS
logo
Ви тутГоловна/Ресурси секцій/Євангелізація/Прогресивні методи євангелізації в ХХІ столітті — Вадим Шипілов [відео]

Прогресивні методи євангелізації в ХХІ столітті — Вадим Шипілов [відео]

Прогресивні методи євангелізації в ХХІ столітті — Вадим Шипілов [відео]

Я дивлюсь на предмет євангелізації і як пастор, і як євангеліст.

Особиста євангелізація для мене завжди була на першому місці, але масова євангелізація також залишається ефективною, як і в часи Ісуса.

Ми говоримо про «прогресивні» методи, тому що в євангелізації повинен бути прогрес.

1. Євангелізація — це процес поширення Доброї Новини.

Ми не можемо розглядати євангелізацію як лише початок, або лише кінець — це процес, який має і початок, і кінець. Процес євангелізації містить чотири етапи: підготовка ґрунту – сіяння – полив – жнива.

soil

Я вірю, що Добра Новина повинна бути проповідана кожному творінню, адже Бог не бажає смерті людини. Ісус заплатив ціну за всіх людей.

2. Євангелізація повинна бути ефективною.

Чи бажає Ісус спасти людей? Так! Що для цього потрібно? Потрібна ефективна євангелізація.

3. Євангелізація повинна торкатися всіх прошарків суспільства.

Я на жаль побачив, що церкви намагаються проповідувати все тим же прошаркам суспільства, які краще приймають, зазвичай це маргіналізовані люди. Але менше церква йде до людей влади, бізнесу.

4. Євангелізація — це демонстрація реальності Бога.

Сьогодні багато людей в Україні можуть сказати: «я християнин». Але в євангелізації ми можемо продемонструвати реального Бога.

Бог бажає, щоб всі люди спаслись. Але хтось повинен щось для цього зробити. Він для цього все зробив.

Люди сьогодні потребують не історій про Бога, а реальності.

Служителі часто ставляться до євангелізації як до жнива, але це невірно. Євангелізація — це також і сіяння.

grain church

«І сказав Він: Так і Боже Царство, як той чоловік, що кидає в землю насіння, і чи спить, чи встає він удень та вночі, а насіння пускає паростки та росте, хоч не знає він, як. Бо родить земля сама з себе: перше вруна, потім колос, а тоді повне збіжжя на колосі. А коли плід доспіє, зараз він посилає серпа, бо настали жнива» (Мар.4:26-29)

Наше завдання — кинути насіння в підготовлений ґрунт. Ми не знаємо, як воно проростає, але ми повинні чекати цього моменту і не пропустити його.

Підготовка ґрунту є найменш помітним для людей процесом, але найважливішим. Сіяти в непідготовлений ґрунт — це те саме, що й вийти і просто «сіяти» повсюдно: в результаті ти просто викинеш хороше зерно! Ісус, розповідаючи притчу про різні типи ґрунту, не говорив, що вони безнадійні. Є питання підготовки серця людини, щоб зробити його сприйнятливим до Слова.

soil dry

Є метод, коли ми беремо одну людину, місяць за неї молимося і потім її євангелізуємо — я називаю його «точковий євангелізм». Я використовую його для своїх рідних.

Іноді ми неефективно євангелізуємо людей і думаємо, що люди не бажають бути спасенними. Але насправді це диявол не бажає, щоб люди спаслись.

Євангелізація — це найважливіший напрям діяльності церкви.

Вадим Шипілов — засновник і пастор церкви «Еммануїл» в м. Кам’янське (Дніпродзержинськ) з 1997 року, яка на сьогоднішній день має декілька дочірніх церков в Дніпрі, Сумах і Ромнах. З 2012 року є єпископом Асоціації Благая весть в Україні, в яку входить близько 20 церков по всій Україні. В 2015 році заснував і очолив Міжнародне Євангельське Служіння Віри (IGFM). Одружений, виховує двох дітей.

вгору