Menu
RSS
logo
Ви тутГоловна/Ресурси секцій/Місіонерство та відкриття церков/Практичне благовістя і відкриття нових церков — Анатолій Бескровний [відео]

Практичне благовістя і відкриття нових церков — Анатолій Бескровний [відео]

Практичне благовістя і відкриття нових церков — Анатолій Бескровний [відео]

«А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!» (Матв.28:18-20)

Не помилюсь, якщо скажу, що це місце з Біблії відомо всім, хто відвідує церкву. Ці слова називаються Великим дорученням.

Цікаво, що Ісус розпочинає словами, що дана Йому вся, повна влада на небі і на землі. А закінчує Він обітницею: «Я з вами по всі дні».

Багатьом християнам подобається ця обітниця, з урахуванням того, що Йому дана вся влада. Але в той самий час багато-хто просто заспокоюється цією обітницею і може навіть впускати контекст. Істина в тому, що ця обітниця працює, істинна, але тільки в житті тих людей, які виконують те, що сказав Ісус Христос.

«І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте! Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде. А тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть вигонити, говоритимуть мовами новими, братимуть змій; а коли смертодійне що вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих, і добре їм буде! Господь же Ісус, по розмові із ними, вознісся на небо, і сів по Божій правиці. І пішли вони, і скрізь проповідували. А Господь помагав їм, і стверджував слово ознаками, що його супроводили» (Мар.16:15-20)

map

Ми впускаємо головне: коли ми не виконуємо те, що Він нам сказав, ми не зможемо бачити чудеса Божі.

Бог — скорий помічник. Але що таке помічник? Помічник — це той, хто допомагає тому, хто щось робить. Господь співдіє чудесами і знаменами, але тоді, коли ми виконуємо зі своєї сторони свою частину.

Церква, незалежно від деномінації, повинна бути зорієнтована на євангелізм.

«Я бачив у видіннях ночі, аж ось разом з небесними хмарами йшов ніби Син Людський, і прийшов аж до Старого днями, і Його підвели перед Нього. І Йому було дане панування й слава та царство, і всі народи, племена та язики будуть служити Йому. Панування Його панування вічне, яке не спиниться, а царство Його не буде зруйноване» (Дан.7:13,14)

Велике доручення стосується кожного з віруючих. Звичайно, кожен з нас має різні дарування, але є різні види благовістя. Ми повинні бути вірними свідками Ісуса Христа. Кожен, хто увірував, покликаний покорятися своєму Панові. Ми називаємо Бога Господом, але чи покоряємося ми Йому?

Які є види благовістя?

1. Докір.

«спасайте і виривайте з огню» (Юд.1:23)

finger

Дуже часто докором як видом благочестя займаються люди більш законницького християнства, які не «вкусили, який добрий Господь». Як правило, вони засновуються на старозавітних місцях, зокрема, пророках.

2. Особисте свідоцтво.

«Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі» (Дiї.1:8)

«Но Иисус не дозволил ему, а сказал: иди домой к своим и расскажи им, что сотворил с тобою Господь и [как] помиловал тебя» (Мар.5:19)

Особисте свідчення спрацьовує у спілкуванні зі знайомими. Воно ефективно працює, коли в твоєму житті відбувається явна зміна.

3. Апологетичний метод.

«Тоді Павло став посередині ареопагу й промовив...» (Дiї.17:22)

Є нестача людей, здатних доносити Євангеліє освіченим людям. І коли такі люди є в церкві — це благословення.

4. Дружні стосунки.

«І справив Левій у своїм домі велику гостину для Нього. І був натовп великий митників й інших, що сиділи з Ним при столі» (Лук.5:29)

friends

Коли ви просто запрошуєте друзів і знайомих до себе додому на чай, це гарний привід розповісти Євангеліє, особливо у свята, сімейні чи релігійні.

5. Запрошення.

Якщо складно донести комусь Євангеліє особисто, можна просто запросити в церкву.

6. Практичне служіння, діла.

«А в Йоппії була одна учениця, на ймення Тавіта, що в перекладі Сарною зветься. Вона повна була добрих вчинків та милостині, що чинила... А це стало відоме по цілій Йоппії, і багато-хто в Господа ввірували» (Дiї.9:36,42)

«Все, що всилі чинити рука твоя, теє роби» (Екл.9:10)

Особливо важливим це служіння є в нашій частині України, в Донбасі. Там дуже сильна позиція РПЦ МП, і нас, протестантів, на рівні влади намагалися не помічати.

З початку війни на Донбасі* тільки продуктів харчування тільки через нашу помісну церкву пройшло близько 700 тонн.

Бог поклав нам на серце суміщати гуманітарну допомогу і благовістя.

Станом на сьогодні ми проводимо нові зібрання в 26 населених пунктах і розпочали 17 нових церков.

help

Особисте благовістя — це «йдіть і робіть учнів».

Від правильного вчення буде правильна віра, від правильної віри буде правильне життя. Абстрактна віра не приносить користі. І демони вірять, і тремтять. Правильна євангельська віра перетворюється в добрі діла.

Думка людей про церкву змінюється завдяки добрим ділам.

Що таке навчати? Єврейське і юдейське розуміння — не таке, як наше. В єврейському розумінні батько повинен бути і вчителем для свого сина, це спільнокореневі слова.

Я завжди був противником «летючих» євангелізацій, коли євангелісти приїхали, розказали Євангеліє і поїхали.

*відео від листопада 2017р.

Анатолій Безкровний — пастор церкви «Благодать», м. Красноармійськ, Донецька область. Єпископ Об’єднання церков християн віри євангельської Донецької області.

вгору